Saturday, 25 February 2017

Bengkel Cat Di Klang Murah

PROMOSI
SAMPAI AKHIR TAHUN 2017
JANGAN CAKAP ABANG TAK PAYUNG
salam kepada warga facebok yang hendak cat aset kesayangan anda
kepada tuan/puan yang hendak cat kereta murah area klang dan sha alam...
memandangkan sarah hidup dah melambung tinggi..dan harga barang semua dah
naek...
kami menyediakan perhikmatan ketuk body dan cat body kereta dan tukar cermin
yang murah Dan semestinya tiada G.S.T....
banyak pelangan yang bertanya kepada saya tentang waranti dan ketebalan cat
dan kenapa lambat siap.....
di sini saya terangkan secara detail...
**WARANTY**
sesetengah body kereta ni ada yang masih cantik. waranty akan di beri
3tahun....
tapi sesetengah body kereta ni ada yg berkarat dan berlubang.
waranty akan di beri satu setengah tahun...
*ketebalan cat warna asal..*
cat 4-6-8 leyer
clear 3 layer...
**lambat siap**
tergantung pada body kenderaan dan cat pilihan pelangan contohnya spesialist
effek.3d.magic colour..
body yang berlubang dan berkarat dan ketuk mudguard...
so lambat sikit lah..
*******************************
**HARGA UNTUK WARNA ASAL SAHAJA**
**HARGA UNTUK WARNA ASAL SAHAJA**
**HARGA UNTUK WARNA ASAL SAHAJA**
BACA SAMPAI HABIS YEE
****************************
wIRA.ISWARA.GETS.MYVI.satria.viva.SPECTRA.SEPHIA.KENARI. DAN SAMA SIZE DENGANYA...
CAT LUAR DALAM**RM1500**
CAT LUAR**RM1300**
***************************
MPV SAMA SIZE DENGANYA
CAT LUAR DALAM**RM1800**
CAT LUAR**RM1600**
****************************
KANCIL.KELISA..
CAT LUAR DALAM **RM1400**
cat luar **RM1300**
****************************
KALAU KENDERAAN TUAN/PUAN
YG DAH PUDAR BERKARAT berlubang
KENA TAMBAH HARGA SEDIKIT/SEBANYAK
RM300
harga masih boleh runding kalau tuan dtng di bengkel kami
UNTUK TUKAR COLOUR BAGI SEMUA KENDERAAN CONTOHNYA
3D..3DEMENSI
PEARL
CRISTAL
DIAMOND
SPECIAL EFFEK COLOUR
DAN SEBAGAINYA
TUAN/PUAN DI ALU ALUKAN BERKUNJUNG DI BENGKEL KAMI UNTUK RUNDINGAN HARGA YANG
MENARIK ....
ALAMAT KEDAI KAMI
NO 4 JALAN KEBUN NENAS 1D/KS7 BANDAR PUTERA KLANG
uNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI SAYA DAN PATNER SAYA
DI TALIAN
0172397334 sarip
KAMI BUKAN YANG TERBAIK...
KAMI AKAN CUBA BUAT YANG TERBAIK...


Kereta Sewa Klang
No 17-2-1 , Lorong Batu Nilam 10A, Bandar Bukit Tinggi, 41200 Klang
Phone No. 019-746 1717


Friday, 24 February 2017

Sewa Kereta Dengan Harga Promosi. Hanya di Klezcar !

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Anda mencari kereta sewa? 

Jom sewa dengan Klezcar!


MyVi, Viva, Bezza, Axia 

Hanya RM 170 untuk 2 hari !!


Nak lagi??

MPV popular, PERODUA ALZA pun ada harga promosi. 
Hanya RM 290 untuk 2 hari !


CEPAT!! TEMPAH SECARA ONLINE SEKARANG!
Layari www.klezcar.com untuk tebus diskaun kupon yang diberikan

*Promosi berakhir 28 Februari 2017


===========================
Kereta Sewa Klang Bukit Tingi
019-7461717

Pertanyaan (24 jam)
1300-88-4040

Wednesday, 22 February 2017

Ketahui di mana datangnya kegembiraan

Ketahui di mana datangnya kegembiraan
(Sharing dari buku The Rules of Life)


Bayangkan kita membeli kereta/rumah/baju/komputer/atau lain barang yang kita sukai. Kita gunakan duit untuk menukar barang-barang tersebut dan ia membawakan kita kegembiraan. 

Adakah syarikat yang membuat produk-produk tersebut menyelit kegembiraan di dalamnya? Rasa jawapannya mungkin kita yang menyimpan kegembiraan tersebut.

Bayangkan kita jatuh cinta atau dipecat dari kerja. Di mana datangnya perasaan-perasaan tersebut? Kita yang menyimpan perasaan itu.

Rahsianya ialah bagaimana hendak wujudkan perasaan itu tanpa perlu gunakan seseorang atau sesuatu barang.
Sumber | Kredit : FB eddie soh

Tempahan secara online 

Semak Harga

Pertanyaan - Hotline
1300 88 4040

Tuesday, 21 February 2017

Tips: Basuh kereta anda

Tips: Basuh kereta anda
Apabila membasuh kenderaan menggunakan sabun, jangan biarkan sabun melekat terlalu lama di badan kenderaan kerana ia akan meningkatkan partikel bintik-bintik putih serta bahan kimia sabun boleh merosakkan cat.

sumber : http://www.neskopi.com/

Selepas dibasuh, keringkan badan kereta dengan kain bersih. Bagi hasil yang lebih baik selepas kereta kering sapu wax (lilin). Selain menambahkan kilat kereta, wax melindungi permukaan supaya tetap menarik dan hidup.
Kredit | Artikel : fb EH Motor Sdn Bhd - est 1985
Kereta sewa Klang 
Tempahan secara online 

Semak Harga

Pertanyaan - Hotline 
1300 88 4040

Monday, 20 February 2017

Masalah Kereta Bergegar Membimbangkan Anda? Jom Ketahui Punca-Puncanya .

Selamat Petang!

Pernahkah anda alami situasi kereta bergegar?
Perkara ini pasti menimbulkan kebimbangan bagi
anda yang tidak pernah tahu punca masalah ini berlaku.

Kami dari Kereta Sewa Klang ingin kongsikan
3 Punca Masalah Kereta Bergegar. Hal ini penting supaya
anda tidak akan ditipu semasa menghantar kereta anda ke bengkel.


1. MASALAH ENJIN

          Sekiranya kereta anda mengalami gegaran untuk 3 situasi berikut,
          ➡ Kereta bergegar semasa memecut.
         ➡ Kereta bergegar ketika melalui garisan kuning atas jalan yang digunakan untuk                         memperlahankan halaju kenderaan dalam kelajuan tertentu.
         ➡ Kereta dapat dihidupkan dan dipandu dengan baik buat seketika sebelum 
              gegaran berlaku.
          Maka, punca masalah ini adalah daripada bahagian enjin kereta anda. 
Nak tahu penyelesaiannya? 
⤿Bawa kenderaan ke bengkel dan periksa wayar palam pencucuh (spark plug) sama ada ia telah disambung dengan baik atau perlu digantikan kepada yang baru.
⤿Periksa penapis udara kotor atau penapis bahan api dan pastikan tiada yang tersumbat kerana ia menyekat kemasukan udara atau bahan api yang secukupnya ke dalam enjin dan menyebabkan kereta bergegar.


2. RODA GOYANG
Masalah gegaran kereta yang dapat dirasai secara terus dari roda stereng pula biasanya dikaitkan dengan isu penjajaran (alignment) serta roda goyang.
Langkah bagi memperbaikinya adalah pastikan setiap roda telah diketatkan pada hab dengan bolt lug yang betul. Selain itu, penggantian bearing roda yang diibaratkan sebagai 'nyawa sebuah kereta' ini juga dapat membantu menyelesaikan masalah gegaran kereta yang anda alami.

3. MASALAH BREK

Adakah gegaran berlaku ketika anda menekan brek? Punca gegaran mungkin daripada rotor brek atau rotor yang telah bengkok. 
Kerap menekan brek boleh mengakibatkan kepanasan melampau ke atas rotor dan kemudian rosak. Apabila rotor rosak, kaliper dan  brekpad tidak dapat mencengkam rotor dengan baik kemudian terjadinya gegaran. Bawa kenderaan anda ke bengkel untuk mengetahui keadaan rotor kereta anda.

Sumber : http://bit.ly/2j2mIFR


KLezcar Bukit Tinggi

Tempahan kereta sewa www.klezcar.com

Hotline 1300 88 4040 

Direct Line : 0197461717






Promosi Februari 2017 | Kereta Sewa Klang

PROMOSI KAW KAW FEBRUARI..
Tidak percaya? Ini bukan cobaan. Ini betul2.
Klezcar faham ekonomi sekarang menekan rakyat, sebab itu kami buat PROMOSI KAW KAW.
Telefon 1300 88 4040 utk dptkan KOD diskaun.
Cepat, ramai yang berebut...
Kereta sewa Bukit Tinggi Klang
019 - 746 1717